Tillbaka

Mrs Parker. En absolut favorit! En gammal sort som fanns redan på Karin Larsons tid. Vacker och odlingsvärd. Min planta kommer från Bergabacken i Torsåker.
Bladen är grågröna och har en vit oregelbunden kant. Blommorna är cerisrosa med lite vitt i mitten och lite rufsiga.Blomningstid till långt in på hösten. Jorden ska vara luftig och den vill ha näring varje vecka under växtperioden. Blanda gärna ner perlite och små lecakulor eller grus i jorden när du planterar om den.

Jag tycker att de gamla sorterna ska bevaras för jag tror att de är bland de säkraste sorterna att övervintra. Nu undrar du vad jag grundar denna 'teori' på? Jo eftersom de gamla sorterna har överlevt så länge,en del över hundra år så är dom nog ganska så tåliga.
Det är min egen teori och grundar sig inte på några vetenskapliga fakta.Ny bild på Mrs Parker när hon har fått tid på sig och blivit större och ännu vackrare. En favorit i min samling. Hon växer fint och förgrenar sig väl utan att jag behövt lägga så mycket möda på toppningar.Inte ett endaste blad har blivit gulnat och tagits bort. Fantastiskt egentligen för det brukar ju alltid bli några som måste rensas bort från Pelargonerna.Greta Andersson © 2003.