Tillbaka

Jag visste inte namnet på denna eftersom jag 'tjuvade' ett skott. Inga namn! Jag har nu nästan till 100% identifierat den som Barbara Eldridge. Kronbladen är helt vita och har små små cerise-rosa stänk på sig.Det blir även som du kan se på bild 2 en del kronblad med ceriserosa större partier på. Blomman har fem enkla kronblad. Plantan växer ganska så kraftigt och kanske kan den bli riktigt storvuxen till slut verkar det som.

Pistillerna är orange. Bladen är ganska ljust gröna och har en lite otydlig mörkare grön zon. En bild på bladet ser du längst ner. Summan av kardemumman blir att den här sorten är en riktigt söt och tacksam raring i min samling som jag så småningom kan dela med mig skott utav.

Här en bild när ett kronblad fått lite rosa på sig. Färgerna stämmer överens med verkligheten

Barbara Eldridge i september 2003.Ja så här ser bladet ut. Det är rundat med mjuka våglinjer och har en lite mörkare grön färg än bladet i övrigt.Nu har Barbara Eldridge fått en sån vacker rosig färg på kronbladen. Det kanske beror på att det är höst nu idag när jag tog bilden? 28/9-03.Greta Andersson © 2003.